Η ακρίβεια κάνει... πικρή ακόμα και την μπουγάτσα - Μέχρι και 3 ευρώ μπορεί να φτάσει η τιμή της
Τι αναφέρει το ρεπορτάζ
Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται συνεχώς στις πρώτες ύλες, δεν αποκλείεται να δούμε νέες αυξήσεις στη μπουγάτσα

Μπορεί η μπουγάτσα με οποιαδήποτε γέμιση (κρέμα, τυρί, κιμά κ.α.) να είναι μεταξύ των κορυφαίων προτιμήσεων των Ελλήνων και να αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια, ωστόσο η ακρίβεια δεν την καθιστά... γλυκιά ή αλμυρή, αλλά μάλλον... πικρή. Η τιμή της έχει πάρει την ανιούσα, ενώ, όπως αναφέρουν μιλώντας στον ΑΝΤ1 επαγγελματίες του κλάδου, οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες τούς αναγκάζουν να αυξήσουν τις τιμές τους.
Στη Θεσσαλονίκη, μία μερίδα μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί –που είναι οι δημοφιλέστερες– κυμαίνονται από 2,50 – 2,60 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι που η τιμή ήταν στα 2,30 – 2,40.
Μία μερίδα μπουγάτσα με μία πιο ιδιαίτερη γέμιση όπως κιμά ή γραβιέρα, μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ. Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται συνεχώς στις πρώτες ύλες, δεν αποκλείεται να δούμε νέες αυξήσεις στο αγαπημένο έδεσμα.
Στη Θεσσαλονίκη, μία μερίδα μπουγάτσα με κρέμα ή τυρί –που είναι οι δημοφιλέστερες– κυμαίνονται από 2,50 – 2,60 ευρώ, σε σύγκριση με πέρυσι που η τιμή ήταν στα 2,30 – 2,40.
Μία μερίδα μπουγάτσα με μία πιο ιδιαίτερη γέμιση όπως κιμά ή γραβιέρα, μπορεί να φτάσει και τα 3 ευρώ. Με τις ανατιμήσεις που σημειώνονται συνεχώς στις πρώτες ύλες, δεν αποκλείεται να δούμε νέες αυξήσεις στο αγαπημένο έδεσμα.