Η οικογένεια Κουκουτάρη, ιδιοκτήτρια της βιομηχανίας κατεψυγμένης ζύμης Alfa Pastry, κάνει το βήμα της στον χώρο της φιλοξενίας. Μετά από δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στον κλάδο των τροφίμων, οι Κοζανίτες βιομήχανοι ετοιμάζουν την πρώτη τους τουριστική επένδυση στις Κυκλάδες.

Το ξεκίνημα θα γίνει με ένα πεντάστερο ξενοδοχείο 29 δωματίων και 58 κλινών στον οικισμό Αγίου Γεωργίου, στο Άνω Κουφονήσι. Το έργο περιλαμβάνει υπόγειους χώρους και πισίνες και υλοποιείται από την εταιρεία ΝΟΜΑΣ Α.Ε., με πρόεδρο και CEO τον Διονύσιο Κουκουτάρη, αναπληρωτή πρόεδρο τον αδελφό του Γεώργιο και μέλος τον γιο του τελευταίου, Αθανάσιο. Η οικοδομική άδεια έχει ήδη εγκριθεί, ανοίγοντας τον δρόμο για την είσοδο της Alfa στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Παράλληλα, η οικογένεια δημιούργησε τη νέα εταιρεία Greatly Α.Ε., με έδρα την Κοζάνη και μετοχικό κεφάλαιο 500.000 ευρώ, με στόχο τη δραστηριοποίηση στον κλάδο της φιλοξενίας. Η εταιρεία καλύπτει από ξενοδοχεία πολυτελείας με εστιατόρια και μπαρ, έως υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων και χρονομεριστικής μίσθωσης. Στη μετοχική σύνθεση, ο Γεώργιος Κουκουτάρης κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό 40% και έχει αναλάβει τη διαχείριση της εταιρείας, ενώ τα παιδιά του, Αθανάσιος και Άννα Μαρία, συμμετέχουν με 30% το καθένα.

Η κίνηση της οικογένειας Κουκουτάρη στον τουρισμό εντάσσεται σε μια ευρύτερη τάση επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων και ποτών να διαφοροποιούνται και να επενδύουν στον τομέα της φιλοξενίας. Παραδείγματα αποτελούν οι οικογένειες Υφαντή, Νιτσιάκου και Τσατσαρωνάκη, καθώς και ο Μιχάλης Σαράντης και ο κυπριακός όμιλος Photos Photiades, που έχουν επενδύσει σε ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη την Ελλάδα. Η στρατηγική αυτή αξιοποιεί τόσο την κεφαλαιακή επάρκεια όσο και την αναγνωρισιμότητα των brand τους.


Διαβάστε στο Powergame.gr