Γαλακτοβιομηχανία: Γιαούρτι και κεφίρ στο επίκεντρο επενδύσεων και εξαγορών
Διαβάστε στο Powergame.gr
Ανακατατάξεις και νέα δεδομένα διαμορφώνονται στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας, καθώς η αυξημένη ζήτηση για στραγγιστό γιαούρτι και κεφίρ επαναφέρει στο προσκήνιο εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες

Η αγορά του γιαουρτιού και των πινόμενων οξυγαλακτικών στην Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης, με τους καταναλωτές να δείχνουν ξεκάθαρη στροφή προς τα προϊόντα που προάγουν την υγιεινή διατροφή, όπως είναι τα συγκεκριμένα. Το κεφίρ, το αριάνι και άλλα γαλακτοκομικά ροφήματα, που παράγονται με τη διαδικασία της ζύμωσης, καταγράφουν διψήφιο ποσοστό αύξησης στις πωλήσεις, ενώ και το στραγγιστό γιαούρτι παραμένει σε τροχιά ανόδου, με ισχυρή μονοψήφια ανάπτυξη, παρά την ελαφρά κόπωση στα παραδοσιακά γλυκίσματα γιαουρτιού.
Η αυξημένη ζήτηση, όμως, βρίσκει απροετοίμαστες αρκετές παραγωγικές μονάδες, δημιουργώντας έλλειψη επαρκούς παραγωγικής ικανότητας. Όσοι είχαν επενδύσει έγκαιρα σε νέες γραμμές παραγωγής, αναμένεται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις νέες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου με γνώση του θέματος. Οι υπόλοιποι, ωστόσο, βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων μέσω συμμαχιών, συνεργασιών ή εξαγορών μικρότερων μονάδων.
Διαβάστε περισσότερα στο Powergame.gr.
Η αυξημένη ζήτηση, όμως, βρίσκει απροετοίμαστες αρκετές παραγωγικές μονάδες, δημιουργώντας έλλειψη επαρκούς παραγωγικής ικανότητας. Όσοι είχαν επενδύσει έγκαιρα σε νέες γραμμές παραγωγής, αναμένεται να ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις νέες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, όπως αναφέρουν στελέχη του κλάδου με γνώση του θέματος. Οι υπόλοιποι, ωστόσο, βρίσκονται σε αναζήτηση λύσεων μέσω συμμαχιών, συνεργασιών ή εξαγορών μικρότερων μονάδων.
Διαβάστε περισσότερα στο Powergame.gr.