Σενάρια για φόρο πολυτελείας στο 13% από 10% που είναι σήμερα και ειδικό τέλος διαμονής στα ξενοδοχεία άνω των τριών αστέρων σε όλη την Ελλάδα, προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, ανοικτές παραμένουν οι ημερομηνίες για την υποβολή στο Brussels Group του νομοσχεδίου, το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς σύμφωνα κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, για επιστροφή σε υφεσιακή τροχιά προειδοποιεί το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή στην τριμηνιαία έκθεση του Ιανουάριος-Μάρτιος 2015 η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων.

Πατήστε εδώ: ΤΡΙΜΗΝΙΑΙA ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

Στις Βρυξέλλες στραμμένο το ενδιαφέρον με τα στελέχη των ελληνικών αρχών να βρίσκονται και σήμερα σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους των θεσμών σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Συνεδρίαζει σήμερα το Euro Working Group όπου την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Χουλιαράκης ενώ αύριο το πρωί ξεκινούν οι συνεδριάσεις του Brussels Group όπου θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η ελληνική κυβέρνηση.