Συζητήσεις με τους επικεφαλής του διεθνούς γαστρονομικού οδηγού Michelin είχε ο πρόεδρος της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής, Δημήτρης Φραγκάκης, στο Παρίσι, με στόχο μια νέα αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Michelin, για την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, οι δυο πλευρές πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση, με αφορμή την επίσκεψη του Δ. Φραγκάκη στη γαλλική πρωτεύουσα για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση IFTM – TOP RESA, που διεξάγεται στο Paris Expo Porte de Versailles (23-25 Σεπτεμβρίου). Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η έναρξη μιας νέας πολύ σημαντικής συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Οδηγού Michelin, ενώ εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι για ένα ευρύ και στοχευμένο πλάνο προβολής της ελληνικής γαστρονομίας, που θα αποτελέσει πόλο έλξης περισσότερων high-end επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διαβάστε: Τουρισμός: Το City Break ανεβαίνει επίπεδο στην Αττική - Η νέα "χρυσή" συνεργασία ΣΕΤΕ & Περιφέρειας και οι επενδύσεις σε έργα "μαγνήτες" του πολιτισμού (Εικόνες)


Νέα εποχή για τουρισμό και γαστρονομία στην Αττική: "Διαβατήριο" η σχέση εμπιστοσύνης Φραγκάκη – Michelin

Η μετεξέλιξη της Αθήνας-Αττικής σε έναν premium city break προορισμό αποτελούσε ανέκαθεν βασικό στόχο του Δ. Φραγκάκη για την αναβάθμιση της πόλης. Αυτός ήταν και ο λόγος, άλλωστε, που προ διετίας, ως γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, είχε οργανώσει και συντονίσει τη συνεργασία του ΕΟΤ με τον Οδηγό Michelin, συνυπογράφοντας ο ίδιος με τον Tommy Maussin, διευθυντή του Τμήματος Michelin Experiences στην Ευρώπη, τον πρώτο ελληνικό οδηγό Michelin για την Αθήνα. Είναι γνωστό πως οι εκπρόσωποι του διεθνούς οδηγού Michelin λειτουργούν κάτω από ένα αυστηρό πλαίσιο, που διέπεται από περιορισμούς και εχεμύθεια. Ωστόσο, η Αθήνα δείχνει να έχει, ήδη, κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, καθώς οι στενές σχέσεις που είχαν οικοδομηθεί με τον πρώην γ.γ. του ΕΟΤ λειτούργησαν ως καταλύτης για την επανεκκίνηση των επαφών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του parapolitika.gr, αναμένεται να υπάρξουν εκ νέου καθοριστικές συζητήσεις προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία και σε τεχνικό επίπεδο.


eot-fragkakis




Γαστρονομικός τουρισμός: Ταξιδιώτες με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στρέφονται σε Αθήνα και Αττική

Στην Περιφέρεια και τη Νέα Μητροπολιτική Αττική κάτι τέτοιο θα ενισχύσει τον πυλώνα δράσης «Τουρισμός – Εξωστρέφεια» για την περαιτέρω προώθηση και ανάδειξη της Αττικής ως προορισμού πολλαπλών χρήσεων και δυνατοτήτων, στοχεύοντας σε μια «πολυσυνθετική ταξιδιωτική εμπειρία 365 μέρες τον χρόνο». Η ελληνική γαστρονομία μπορεί να είναι ένας σημαντικός πόρος εσόδων για την οικονομία και σε συνδυασμό με τον πολιτισμό μπορεί να χτίσει ένα δυνατό τουριστικό προϊόν. Συνεπώς, η ένταξη ενός εστιατορίου στον οδηγό Michelin μπορεί να λειτουργήσει ως παγκόσμιο σήμα ποιότητας, ενισχύοντας το γαστρονομικό κύρος της πόλης.

Σύμφωνα με μελέτες του ΣΕΤΕ, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν το γαστρονομικό στοιχείο για μια επίσκεψή τους είναι κυρίως ηλικίας μεταξύ 30 και 65 ετών, επαγγελματικά καταξιωμένοι και με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα από τον μέσο τουρίστα. Παράλληλα, ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό του προορισμού και είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν αρκετά χρήματα σε δραστηριότητες γαστρονομίας (fine dining, οινογνωσία κ.ά.). Οι βασικές χώρες προέλευσης high-end ταξιδιωτών με προτίμηση το γαστρονομικό σκέλος είναι από τις ΗΠΑ, τα ΗΕΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Ην. Βασίλειο.

Γαστρονομικός τουρισμός: Ταξιδιώτες με υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα στρέφονται σε Αθήνα και Αττική