Η Nestlé επενδύει δυναμικά στο μέλλον του καφέ, αναπτύσσοντας νέες ανθεκτικές ποικιλίες στην πόλη Τουρ της Γαλλίας, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την αγορά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στα ειδικά θερμοκήπια της εταιρείας, επιστήμονες πραγματοποιούν καινοτόμες διασταυρώσεις Arabica και Robusta, αναζητώντας το «τέλειο» φυτό που θα αντέξει σε υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασία και ασθένειες.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή: η παραγωγή καφέ έχει μειωθεί δραματικά σε πολλές χώρες, ενώ οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι έως το 2050 η παγκόσμια προσφορά μπορεί να μειωθεί στο μισό, την ώρα που η ζήτηση αναμένεται να διπλασιαστεί.

Ωστόσο, οι επικριτές υποστηρίζουν ότι πίσω από τις επενδύσεις της Nestlé κρύβεται κυρίως εταιρικό συμφέρον, καθώς η έρευνα εξασφαλίζει στον κολοσσό του καφέ ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην παγκόσμια αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr