Νέο γύρο κρίσιμων επαφών ξεκινά από αύριο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ενώ συνεχίζονται οι συζητήσεις στο Brussels Group. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μεταβαίνει στη Φρανκφούρτη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Η συνάντηση, στην οποία θα παρευρεθεί και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, γίνεται μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ στην οποία δεν αποκλείεται να εξεταστεί η αύξηση του «κουρέματος» που επιβάλει η κεντρική τράπεζα στα ελληνικά ενέχυρα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους FT, το ΔΝΤ ζητά διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, αύριο στις 09:00 ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Γάλλο ομόλογο του Μισέλ Σαπέν. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί στις 14:30 με τον επίτροπο οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί.

Η Ελλάδα έχει πλέον ξεφύγει τόσο πολύ από την πορεία του προγράμματος που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να χάσει την κρίσιμη στήριξη του ΔΝΤ εκτός και εάν οι Ευρωπαίοι πιστωτές διαγράψουν ένα σημαντικό μέρος του χρέους, προειδοποίησε το Ταμείο τους πιστωτές της Αθήνας, σύμφωνα με τους Fianancial Times.

Η προειδοποίηση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, ήρθε από τον Poul Thomsen, επικεφαλής στο ευρωπαϊκό τμήμα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ταμείο να παρακρατήσει το μερίδιο του από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ.