Μάλλον επιφυλακτικός για τις πιθανότητες να συναφθεί έως τη Δευτέρα μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί Grexit.

«Δεν πιστεύω ότι θα μας υποβληθεί Comprehensive Assessment (συνολική αξιολόγηση) τη Δευτέρα, διότι έχει χαθεί πολύς χρόνος» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, ενώ σε ό,τι αφορά αλλαγή στη βιωσιμότητα του χρέους, είπε ότι θα συνιστούσε αλλαγή του προγράμματος και θα πρέπει να το εγκρίνει η γερμανική Βουλή.

Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε ολοκληρωμένη συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα όπως αναμενόταν, δήλωσε σήμερα στο CNBC ο επικεφαλής του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ, εκφράζοντας, ωστόσο, την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συμφωνία πριν ενσκήψει μια πραγματική κρίση ή μια χρεοκοπία.

«Θα έχουμε συμφωνία» δήλωσε ο Βίζερ σύμφωνα με την ιστοσελίδα του CNBC.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι συμμερίζεται πλήρως την άποψη του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι το Grexit δεν αποτελεί επιλογή, ενώ εξήγησε πως στόχος όλων είναι να αποφευχθεί κάποιο «ατύχημα» και σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση να ξαναμπεί η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης.

Η ευρωζώνη δεν είναι μια ζώνη σταθερών ισοτιμιών, είναι ένα ενιαίο νόμισμα και η πορεία του είναι μη αναστρέψιμη, συνέχισε ο Επίτροπος Οικονομικών υπογραμμίζοντας πως έπειτα από μια ενδεχόμενη έξοδο από την Ευρωζώνη θα ακολουθούσε το ερώτημα "ποιος είναι ο επόμενος" και θα χανόταν η ισχύς της.