Κάθε γωνιά του Olicatessen αναμένεται να γεμίσει με 4.500 κωδικούς, καθώς και προϊόντα 700 και πλέον Ελλήνων μικρών παραγωγών, το οποίο ετοιμάζεται τον Μάρτιο του 2026 να έρθει στην Αθήνα με τα Specialist Awards, ενώ τον ίδιο μήνα πρόκειται να ανοίξει στα ‘Ανω Λαδάδικα το νέο tasting room του Θεσσαλονικιού Αλέξανδρο Στεφανίδη.

 «Όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία, συνειδητοποίησα ότι αυτό που ήθελα στην πραγματικότητα, ήταν να ασχοληθώ με τον γαστροτουρισμό, για να διαπιστώσω, όταν γύρισα στη χώρα μας, ότι έχουμε απίστευτη άγνοια για τα ελληνικά τρόφιμα. Τότε, το 2012, με μια βαλίτσα στο χέρι,  άρχισα να γυρνάω την Ελλάδα, ψάχνοντας, ανακαλύπτοντας  προϊόντα των μικρών παραγωγών.

«Σε αυτή την πορεία  έγιναν εκπληκτικές συνεργασίες, προβλήθηκαν εξαιρετικά προϊόντα μικρών παραγωγών, με αποτέλεσμα η έκθεση Gourmet Exhibition, να ανοίξει το δρόμο στα Specialist Awards που από πέρυσι, κατέβηκαν Αθήνα και πλέον, από το 2026, γίνονται ετήσια διοργάνωση βράβευσης των εκλεκτότερων προϊόντων της ελληνικής γαστρονομίας», δήλωσε στο powergame.gr o Αλέξανδρος Στεφανίδης.

Ο Αλέξανδρος Στεφανίδης, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, σπούδασε μηχανικός βιοκλιματικών κτιρίων, εργάστηκε για μερικά χρόνια ως μηχανικός, αποφασίζοντας κάποια στιγμή, προς το 2010-2011, ότι αυτό που ήθελε, ήταν να ασχοληθεί με τον γαστρο-τουρισμό. Ο Αλέξανδρος, που το 2024 βραβεύτηκε από το Fortune Greece σαν διακεκριμένος επιχειρηματίας under 40, έχει κάνει γευσιγνωσίες στα Great Taste Awards, στο μεγαλύτερο θεσμό βράβευσης τροφίμων στον κόσμο, ενώ έχει δεχθεί πολλές προτάσεις  για να επαναλάβει το επιτυχημένο project του Olicatessen.

 

Διαβάστε περισσότερα στο powergame.gr