Χαλκιδική: Ράλι τιμών, "φρένο" στις αγοραπωλησίες
Διαβάστε στο powergame.gr
Στη Χαλκιδική τα σπίτια "χτυπούν" τιμές Θεσσαλονίκης, και μάλιστα στην πιο περιζήτητη πλευρά, αγγίζοντας ακόμα και τις 10.000 ευρώ/τ.μ.
Τις τιμές των ολοκαίνουργιων κατοικιών στη Θεσσαλονίκη ανταγωνίζονται, ακόμα και ξεπερνάνε οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών σε ορισμένες περιοχές της Χαλκιδικής. Η αγορά κατοικίας στη Χαλκιδική, που εν πολλοίς βασίζεται στα παραθεριστικά ακίνητα, έφτασε να «χτυπάει» τις 10.000 ευρώ/τ.μ. σε αρκετά σπίτια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ σε γενικές γραμμές ο νομός έχει καταφέρει να κρατήσει τις τιμές το 2025, από την άλλη πλευρά φαίνεται να «αγγίζει ταβάνι» στον αριθμό των αγοραπωλησιών. Όπως είπε στο powergame.gr o επιχειρηματίας και σύμβουλος ακινήτων Γιώργος Τσιγαράς, που δραστηριοποιείται τόσο στη Χαλκιδική με τη Halkidiki Properties, όσο και στη Θεσσαλονίκη, με τη ReWize, στη Χαλκιδική υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές των ακινήτων από περιοχή σε περιοχή, αλλά ακόμη και στην ίδια περιοχή ανάλογα με τη θέση της κατοικίας, π.χ. αν είναι παραθαλάσσιο ή αν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, ενώ όπου παρατηρούνται ιδιαίτερα υψηλές τιμές, άνω των 4.000-5.000 ευρώ/τ.μ., αυτό οφείλεται στο υψηλό κόστος της γης.
En