«Πονοκέφαλος» η τιμή του ψωμιού, η οποία έχει διπλασιαστεί την πενταετία 2020 – 2025. Ειδικότερα, το 2020 η φρατζόλα κόστιζε 0,80 λεπτά, ενώ πλέον αγγίζει το 1,50 ευρώ.

Φούρνοι: Αύξηση στην τιμή του ψωμιού, κραυγή αγωνίας από καταναλωτές και αρτοποιούς

Την ίδια ώρα, οι αρτοποιοί, από την πλευρά τους, εκπέμπουν κραυγή αγωνίας, καθώς το λειτουργικό τους κόστος ανεβαίνει διαρκώς, αναγκάζοντας τους φούρνους να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος αρτοποιών Αττικής, Παναγιώτης Σαχινίδης μιλώντας στο Mega: «Τα τελευταία περίπου τρία χρόνια έχουν κλείσει γύρω στα 1.500 σημεία. Το κόστος της ενέργειας είναι η ‘αχίλλειος πτέρνα’ όλων αυτών των κακών. Αν υπολογίσουμε και τις πρώτες ύλες που έχουν ακριβύνει».

Ο Παναγιώτης Σαχινίδης είχε μιλήσει επί του θέματος σε
 συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 πριν από λίγες ημέρες αναφέροντας: «Δεν έχει υπάρξει καμία βελτίωση τους τελευταίους δύο μήνες. «Καθημερινά λαμβάνονται μηνύματα για νέα λουκέτα αρτοποιείων στην Αθήνα, κάτι που χαρακτηρίζεται ‘’τραγικό’’».

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών καλεί όλα τα μέλη να δώσουν τις ετήσιες κιλοβατώρες τους, ώστε να συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος ενέργειας και να γίνει διαπραγμάτευση απευθείας με παρόχους για φθηνότερο ρεύμα. Πρόσθεσε ακόμα ότι στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 5 εκατ. κιλοβατώρες, ενώ ήδη, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν συγκεντρωθεί περίπου 3,5 εκατ. μέσα σε 10 μέρες.

Τέλος, όπως είπε, η Συντεχνία έχει ζητήσει συνεργασία και με το Σωματείο Κρεοπωλών Αττικής για κοινή διαπραγμάτευση, αλλά δεν έχει πάρει καμία απάντηση.