Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία είναι πλέον κοντά, ενώ εάν υπήρχε πολιτική βούληση η συμφωνία θα μπορούσε να είχε κλείσει προ πολλού.
Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην διαπραγμάτευση ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ πρόσθεσε πως το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο ελαστικό στο θέμα του χρέους και σκληρό-ανυποχώρητο στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ενώ η Κομισιόν το αντίθετο. Παράλληλα τόνισε πως τα εργασιακά δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η έντονη κινητικότητα σε εσωτερικό και εξωτερικό με αλεπάλληλες συσκέψεις, τηλεδιασκέψεις και ανταλλαγή επιστολών και στοιχείων συνάδει απολυτως με τις δηλώσεις από έλληνες και ευρωπαϊους αξιωματούχους ότι η συμφωνία εταίρων-Αθήνας βρίσκεται κοντά, δεδομένης και της ασφυκτικής κατάστασης της ρευστότητας στην Ελλάδα, κάτι που αν δεν ανατραπεί καθιστά το «ατύχημα» σχεδόν αναπόφευκτο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και συντονιστής των διαπραγματεύσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Εξάλλου κυβερνητικές πηγές ανέφεραν μετά το τέλος της σύσκεψης στο ΥΠΟΙΚ πως στην Ευρώπη θέλουν να δοθεί λύση στο ελληνικό θέμα και να αποφευχθεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη της οποίας οι συνέπειες -παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου- δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί κάτι τέτοιο για την ούτως ή άλλως εύθραυστη οικονομία της ευρωζώνης.
Οι ίδιοι επανέλαβαν τη θέση του Μαξίμου περί διάστασης απόψεων μεταξύ των δανειστών, ΔΝΤ και Κομισιόν, οι οποίοι εμφανίζοντας διαφορετικές «κόκκινες γραμμές» και προτεραιότητες δεν βοηθούν στην εύρεση λύσης και δεν αφήνουν στην Ελλάδα περιθώρια κινήσεων. Όπως εξήγησαν, το ΔΝΤ εμφανίζεται πιο ελαστικό στο θέμα του χρέους και σκληρό-ανυποχώρητο στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ενώ η Κομισιόν το αντίθετο.