Υπερταμείο: 25 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία - Παρουσιάστηκαν τα πεπραγμένα της διοίκησης για το 2025
Διαβάστε στο iapogevmatini.gr
Ο Γιάννης Παπαχρήστου και ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης παρουσίασαν τον απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησης του Υπερταμείου το 2025
Υπεραταμείο: Σε 1 δισ. θα ανέλθουν τα οργανικά κέρδη την τριετία 2025-2027
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης για το 2025 και τις άμεσες στρατηγικές προτεραιότητες, όπως αποτυπώνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2025-2027. Σύμφωνα με την εκτελεστική διοίκηση του Υπερταμείου, την τριετία 2025-2027 τα οργανικά κέρδη θα ανέλθουν σε 1 δισ. ευρώ και τα μερίσματα που θα αποδοθούν στο Δημόσιο σε 0,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2026 αναμένεται να δημοπρατηθούν έργα προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ από τη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων (PPF).
Παράλληλα, μέσα από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (Hellenic Innovation & Infrastructure Fund – HIIF), στόχος είναι η κινητοποίηση κεφαλαίων ύψους 1 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της νέας οικονομίας την επόμενη τριετία.
Διαβάστε περισσότερα στο iapogevmatini.gr
En