Σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκε ο μετασχηματισμός του Υπερταμείου από έναν οργανισμό διαχείρισης δημόσιων επιχειρήσεων σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο της Ελλάδας για την Ανάπτυξη, με ενισχυμένο ρόλο στη χρηματοδότηση και υλοποίηση στρατηγικών επενδύσεων που δημιουργούν οικονομική και κοινωνική αξία. Σύμφωνα με τη διοίκησή του, το Υπερταμείο έχει συνεισφέρει 25 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ενώ 15 δισ. ευρώ απέφερε το ΤΑΙΠΕΔ. Σύντομα, δε, θα υπάρξει μια μελέτη που θα δείξει τα έμμεσα οφέλη της παρέμβασης του Υπερταμείου στην ελληνική οικονομία.


Υπεραταμείο: Σε 1 δισ. θα ανέλθουν τα οργανικά κέρδη την τριετία 2025-2027

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης για το 2025 και τις άμεσες στρατηγικές προτεραιότητες, όπως αποτυπώνονται στο Στρατηγικό Σχέδιο 2025-2027. Σύμφωνα με την εκτελεστική διοίκηση του Υπερταμείου, την τριετία 2025-2027 τα οργανικά κέρδη θα ανέλθουν σε 1 δισ. ευρώ και τα μερίσματα που θα αποδοθούν στο Δημόσιο σε 0,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2026 αναμένεται να δημοπρατηθούν έργα προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ από τη Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων (PPF).

Παράλληλα, μέσα από το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο Καινοτομίας & Υποδομών (Hellenic Innovation & Infrastructure Fund – HIIF), στόχος είναι η κινητοποίηση κεφαλαίων ύψους 1 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της νέας οικονομίας την επόμενη τριετία.

Διαβάστε περισσότερα στο iapogevmatini.gr