Βενζίνη: "Να εφαρμοστεί χαμηλότερος ειδικός φόρος κατανάλωσης για όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή" - Τι είπε ο Μιχάλης Κιούσης στα Παραπολιτικά 90,1
"Μια είναι η λύση"
"Βλέπουμε ότι η αγορά κινείται διεθνώς πιο ψύχραιμα", τόνισε ο Μιχάλης Κιούσης, κληθείς να σχολιάσει τις τιμές που καταγράφονται στη βενζίνη και τα καύσιμα τις τελευταίες ημέρες
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μιχάλης Κιούσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Πρώτο πρωινό» με τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κλώσσα, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις τιμές της βενζίνης.
Βενζίνη: "Η αγορά κινείται διεθνώς πιο ψύχραιμα", λέει ο Μιχάλης Κιούσης
Αρχικά, ο κ. Κιούσης υπογράμμισε ότι «η αγορά κινείται διεθνώς πιο ψύχραιμα. Διεθνώς είδαμε και χθες και σήμερα ότι κινούνται πτωτικά και ας ελπίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί. Πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά να μην ανέβουν τα άλλα προϊόντα γιατί αν ανέβουν τα άλλα προϊόντα είναι από δύσκολο ως απίθανο να πέσουν».
Συνεχίζοντας, ο κ. Κιούσης πρότεινε τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, υποστηρίζοντας ότι πρέπει «να υπάρξει ένας μηχανισμός, ώστε όταν έχουμε εξωγενείς παράγοντες που ανεβάζουν τόσο πολύ τις τιμές να υπάρχει ένα μηχανισμός να πέφτει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης».
"Μια είναι η λύση, αν θέλουμε να δούμε χαμηλότερες τιμές στην Ελλάδα"
Τέλος, ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα αποδώσει το μέτρο του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για τη βενζίνη, ο κ. Κιούσης απάντησε πως δεν θα αποδώσει, «γιατί εταιρείες και πρατήρια, μαζί με την μεταφορά, είναι περίπου το 6% της τελικής τιμής. Που να βάλει το πλαφόν όταν το 61% είναι φόροι, όταν το 31% είναι η τιμή διυλιστηρίου». Κλείνοντας, ο κ. Κιούσης ξεκαθάρισε πως «αν θέλουμε να δούμε χαμηλότερες τιμές στην Ελλάδα, μια είναι η λύση: χαμηλότερος ειδικός φόρος κατανάλωσης για όσο διαρκεί αυτή η κρίση».
En