Στους ελέγχους και στα πρόστιμα για το πλαφόν στα καύσιμα αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Όπως ενημέρωσε: «Για τις παραβάσεις αυτές θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα σε 13 πρατήρια, συνολικού ύψους 65.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, γνωστοποίησε πως: «Η Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή πραγματοποίησε συντονισμένη επιχείρηση ελέγχων στη Ρόδο, όπου, ελέγχθηκαν τα 2/3 των πρατηρίων καυσίμων στο νησί. Στο 50% αυτών διαπιστώθηκαν σημαντικές υπερβάσεις του ανώτατου πλαφόν τόσο στην αμόλυβδη βενζίνη όσο και στο diesel, καθώς και μη καταχώριση στοιχείων στο Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων, κατά παράβαση των σχετικών υποχρεώσεων».

Διαβάστε: Καύσιμα: "Ο κόσμος είναι φοβισμένος, αναρωτιέται πώς θα τα βγάλει πέρα" - Τι είπε η Μαρία Ζάγκα στα Παραπολιτικά 90,1 (Ηχητικό)

Μαρινάκης: Πρόστιμα 65.00 ευρώ

Παράλληλα, σημείωσε πως: «Για τις παραβάσεις αυτές θα επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα σε 13 πρατήρια, συνολικού ύψους 65.000 ευρώ. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα διαπιστώθηκαν 8 πρατήρια στην περιοχή της Αττικής με σημαντικές παραβάσεις του νόμου περί ανώτατου πλαφόν καυσίμων, στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000€. Η Αρχή ελέγχει συστηματικά την αγορά και δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή σε φαινόμενα αθέμιτης κερδοφορίας και παράνομης διακίνησης προϊόντων».

Ο κ. Μαρινάκης στάθηκε και στην επιδότηση του diesel: «Από χθες τέθηκε σε εφαρμογή και το μέτρο της επιδότησης του diesel με 20 λεπτά/λίτρο, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην άμεση μείωση της τιμής του καυσίμου, ενώ από τη Μ. Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το fuel pass στη βενζίνη».

Τέλος, σημείωσε ότι διενεργοται αυστηροί έλεγχοι σε τρόφιμα και βασικά αγαθά στα σούπερ μάρκετ. Στο «μικροσκόπιο» της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου της Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον ίδιο.