Χρηματιστήριο: Πτώση με διόρθωση
<p><span style="color:rgb(17, 17, 17); font-family:arial,helvetica,sans-serif; font-size:13.8999996185303px">Με νέα πτώση της τάξης του -5% ξεκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη αν και στο πρώτο λεπτό της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έδειξε ορ
Η πτώση περιορίστηκε κοντά στο -1% μετά την γενικευμένη αντίδραση των μη τραπεζικών μετοχών από αγορές βασικών μετόχων και σε ορισμένες περιπτώσεις και τοποθετήσεις.
Η αγορά παραμένει σε δυο ταχύτητες με τις τράπεζες και τις υπόλοιπες μη τραπεζικές, καθώς οι τελευταίες αντιδρούν μετά την χθεσινή κατάρρευση των τιμών.
Ο Δείκτης FTSE25 χάνει 3,13% εξαιτίας του συνεχιζόμενου «κλειδώματος» στο -29% σε 3 τραπεζικές μετοχές.
Στο -29% συνεχίζουν οι τρεις τράπεζες δίχως αγοραστές (Eurobank, Αlpha και Πειραιώς) ενώ η Εθνική έχει αγοραστές στα 0,65 ευρώ.
Ξένοι διαχειριστές αναμένουν ακόμη 2-3 ημέρες έντονης μεταβλητότητας μέχρι να εμφανιστούν αγοραστές και να ικανοποιούνται οι πωλητές.
Η χθεσινή, όμως, «μαύρη Δευτέρα» του ελληνικού χρηματιστηρίου με πτώση (16,23%) μεγαλύτερη και από εκείνη του διεθνούς κραχ το 1987, ξεκίνησε από τις τις τραπεζικές μετοχές που ξεπουλήθηκαν στο -30%, αφήνοντας όμως 511 εκατ. τεμάχια ανεκτέλεστες εντολές.
En