Πολύ δρόμο μέχρι την επιτυχή συμφωνία έχει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος σύμφωνα με την Wall Street Journal. 

Με δημοσίευμά του το Μέσο αποκαλύπτει πως οι δανειστές εξετάζουν νέα μέτρα ύψους 3 δις. ευρώ από την Ελλάδα, σε περίπτωση που αυτή δεν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν συμφωνηθεί.

Τα νέα μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που η Αθήνα δεν πιάσει τους στόχους για το πλεόνασμα των επόμενων ετών, οι οποίοι διαμορφώθηκαν στην συμφωνία του καλοκαιριού, τονίζουν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που εμπλέκονται στις συνομιλίες, που επικαλείται η Wall Street Journal, η πρόταση περιλαμβάνει μέτρα έως και 3 δισ. ευρώ, εκτός από το πακέτο 5 δισ. ευρώ σε φόρους και περικοπές δαπανών που έχει ήδη συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Τα νέα μέτρα θα μπορέσουν να υπερκεράσουν τις διαφορές μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ σχετικά με τον δημοσιονομικό προϋπολογισμό της Ελλάδας, γράφει η Wall Street Journal.

Η πρόταση φαίνεται ότι έχει την στήριξη της Γερμανίας, ωστόσο δεν έχει ακόμα συμφωνηθεί, καθώς οι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι μια νέα δέσμη μέτρων πιθανώς να είναι πολιτικά «δύσκολή» για την ελληνική κυβέρνηση.