«Πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, να δούμε με ποια μέτρα θα φτάσουμε στο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% του ΑΕΠ. Υπάρχει περιθώριο συζήτησης για το χρέος, αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος μιλώντας στο Bloomberg.

«Μετά πρέπει να μιλήσουμε για το χρέος», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ». Η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα ήταν μέρος της συμφωνίας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, συμπλήρωσε ο Μοσκοβισί. «Η θέση της Κομισιόν είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και δεν θα κάνουμε χωρίς το Ταμείο», τόνισε.

Σε ερώτηση για το πώς θα αποφευχθεί το περσινό σίριαλ, όταν επετεύχθη τελικά η συμφωνία, αλλά μετά από μεγάλη περίοδο αβεβαιότητας, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι πρέπει να αποφευχθεί μία ανάλογη εξέλιξη.

«Δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση αλλά σε πολύ καλύτερη. Η Αθήνα πλέον δέχεται ότι είναι σε μεταρρυθμιστικό δρόμο. Δεν θέλω να ξανακούσω για Grexit σε κανενούς είδους συνάντηση του Eurogroup. Ο Ιούλιος είναι μακριά, πρέπει να συμφωνήσουμε τις επόμενες εβδομάδες και να επισπεύσουμε τις ενέργειές μας», τόνισε.