Έκπτωση της τάξης του 15% θα δουν από την 1η Ιουλίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πέντε εκατομμύρια καταναλωτές. Προϋπόθεση; Να εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς!
Η έκπτωση αφορά μόνον στους συνεπείς πελάτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Χαμηλή και τη Μέση Τάση -πάνω από 5 εκατ. συνδέσεις- και συγκεκριμένα όσους έχουν εξοφλήσει χωρίς καθυστέρηση τον προηγούμενο λογαριασμό τους, «έναντι» ή «εκκαθαριστικό» ή έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση και την πλήρωσαν κανονικά. 
Ακόμη και όσοι ενταχθούν τώρα στο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών μπορούν να επωφεληθούν από το μέτρο, ενώ αν καθυστερήσουν την έγκαιρη εξόφληση ενός λογαριασμού θα χάνουν τη μείωση του 15%. 'Οπως διευκρίνισε πάντως στέλεχος της ΔΕΗ, ως «συνεπείς» θα εκλαμβάνονται και όσοι εξοφλούν με καθυστέρηση 2-3 ημερών.
Το νέο τιμολόγιο δεν ισχύει για όσους έχουν ενταχθεί στο «Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο», ΚΟΤ,  καθώς βέβαια και για την κατηγορία εκείνη των ευάλωτων πολιτών, οι οποίοι δικαιούνται δωρεάν ρεύμα.
Οι υπερήμεροι καταναλωτές, οι οποίοι δυνητικά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε διακανονισμό οφειλών και να έχουν μείωση στο τιμολόγιο ανέρχονται σε 2,1 εκατομμύρια, δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης και κάλεσε όσους χρωστούν να σπεύσουν να τακτοποιήσουν την οφειλή τους.
 Το τρέχον πρόγραμμα διακανονισμού, που λήγει στις 31 Ιουλίου, προβλέπει ρύθμιση σε 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή. Από 1ης Αυγούστου ο οφειλέτης θα καλείται να καταβάλει προκαταβολή.