Στην Αθήνα έρχεται ο νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν μαζί με τα "κοράκια" των αγορών
<p>Με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Μάριο Μόντι</p>
Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Έρχεται το «κοράκι» ο ΚρούγκμανΠροβληματισμό για τη σκοπιμότητα και αμφιβολίες για την αναπτυξιακή αποτελεσματικότητα γεννά η επικείμενη παρουσία στην Αθήνα (14-18 Σεπτεμβρίου) του νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν , ενός εκ των διεθνών παικτών - «κορακιών» που ανακατεύουν τις τράπουλες των οικονομιών ευπαθών χωρών. Γνωστός για τις σχέσεις του με τον Παπανδρέου, την περίοδο της υπογραφής του πρώτου Μνημονίου, ήταν από εκείνους που «έπαιζαν» χρεοκοπία –όπως λεγόταν τότε - ενώ με άρθρα του και …προφητείες για την κατάσταση της χώρας ανεβοκατέβαζε τα χρηματιστήρια και την αγορά των CDs (ασφαλίστρων έναντι κινδύνου χρεοκοπίας).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Athens Democracy 2016, του φορέα υπό την αιγίδα του οποίου, ο αμερικανός οικονομολόγος επισκέπτεται τη χώρα μας μαζί με τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, θα μιλήσει σε διάφορες εκδηλώσεις όχι μόνον για πολιτική αλλά και για μπίζνες. Τι είδους μπίζνες, προφανώς κερδοσκοπικές, θα είναι αυτές ;
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2015 ζητούσε δημοσίως από τον Αλ. Τσίπρα να … τραβήξει τα λουριά, δηλαδή να πάει την κατάσταση στα άκρα, ενώ μερικούς μήνες αργότερα όταν ήδη η κυβέρνηση είχε υπογράψει το 3ο Μνημόνιο, τον έριξε στα… μαύρα κατάστιχα.
En