Το ελληνικό ζήτημα σχολιάζει με αναφορά της η Citi Bank, με αφορμή τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην οποία απέκλεισε και πάλι τις πρόωρες εκλογές.

Όπως εκτιμά η Αμερικανική τράπεζα, οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα είναι λίγες, ενώ περισσότερες είναι εκείνες για συμβιβασμό της κυβέρνησης για το κλείσιμο της αξιολόγησης, "μετά από λίγη μικροπολιτική", όπως σχολιάζει.

"Η Αθήνα ελπίζει στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, τη στιγμή που το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές για τη δεύτερη αξιολόγηση παραμένει", αναφέρει η Citi.

Η τράπεζα αναφέρεται και στην πρόσφατη έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος από τον ESM εκτιμώντας πως αυτά είναι ελάχιστα και έχουν μάλλον συμβολική αξία, δεδομένου ότι ουσιαστική επίδραση θα έχουν στην οικονομία από το 2030 και μετά.

"Η απόφαση θα μειώσει τις δαπάνες τόκων κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ ο 2017, και αυτό είναι το μόνο πραγματικό κόστος για τους πιστωτές της Ελλάδας", σημειώνει η Citi.