Ως καταστροφή χαρακτηρίζει ο αρθογράφος του Bloomberg Ασόκα Μόντι την εμπλοκή του ΔΝΤ στην Ελλάδα προτείνοντας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα «να συμφωνήσουν να διαγράψουν τα χρέη της Ελλάδας στο ταμείο και να αποχωρήσουν».
Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος στο παρελθόν έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος του ΔΝΤ και συγκεκριμένα του ευρωπαϊκού του τμήματος, έχοντας μάλιστα πάρει θέση και κατά της λιτότητας.
Ο ίδιος στο κείμενό του χαρακτηρίζει "ολοκληρωτική καταστροφή" την εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, μια συζήτηση που είναι επίκαιρη όσο ποτέ, αφού μέχρι και σήμερα το κατά πόσο θα εμπλακεί -οικονομιά- το Ταμείο στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας παραμένει ένας άλυτος γρίφος...
"Ήταν σα να απαιτούσες από έναν τραυματία να τρέξει γύρω από το τετράγωνο πριν του προσφέρουμε φροντίδα", λέει αναφερόμενος στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: "Ως συνήθως όμως, η αναπόδραστη ταλαιπωρία χρεώθηκε στην απροθυμία της Ελλάδας να συνεργαστεί".

«Το κορυφαίο στάδιο παράνοιας ήρθε στα μέσα του 2015», επισημαίνει και εξηγεί: «Το ΔΝΤ έβγαλε μία έκθεση που ανέφερε απλά ότι με βάση τις τελευταίες προτάσεις λιτότητας της Ευρώπης, η Ελλάδα θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να αποπληρώσει τα χρέη της. Τότε, η έρευνα του ΔΝΤ έδειχνε ότι η καλύτερη πορεία θα ήταν να χαριστεί το χρέος και να εγκαταλειφθεί η περαιτέρω δημοσιονομική λιτότητα. Αυτό θα επέτρεπε στη χώρα κάποια ελευθερία για να αναπτυχθεί ξανά και ενδεχομένως να προσελκύσει ακόμα και νέες επενδύσεις. Και όταν αυτή η διαδικασία θα ήταν σε εξέλιξη, η Ελλάδα θα ήταν ελεύθερη από τους επίσημους δανειστές της και θα βασιζόταν και πάλι στους ιδιώτες επενδυτές».