Επιμένει στα νέα μέτρα μεταρρυθμίσεων σε φορολογικό και συντάξεις το ΔΝΤ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council στην Ουάσιγκτον με θέμα το ρόλο της διαφάνειας στην αύξηση της οικονομικής σταθερότητας, η διευθύντρια του Ταμείου χαρακτήρισε "απολύτως αναγκαίες" τις μεταρρυθμίσεις αυτές. "Η Ελλάδα πρέπει να διευρύνει της φορολογική βάση στο φόρο εισοδήματος για να επιτρέψει μια πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών. Πολλοί λίγοι άνθρωπου σηκώνουν σήμερα το βάρος της φορολογίας", τόνισε η Λαγκάρντ.

Σχολίασε επίσης τη χθεσινή δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ πως "εξεπλάγη" με τη σκληρότητα των θέσεων του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι "λέμε την σκληρή αλήθεια για την Ελλάδα". "Δεχόμαστε κριτική για αυτό, περιστασιακά, και στις ελληνικές αρχές δεν άρεσαν κάποια από αυτά που είπαμε. Αναγνωρίσαμε όμως στις δύο εκθέσεις την τεράστια συλλογική προσπάθεια και τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού και είπαμε ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει" πρόσθεσε.

Για την αντίδραση των ελληνικών Αρχών στο περιεχόμενο των εκθέσεων του ΔΝΤ η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου είπε πως από την πλευρά του Ταμείου έγινε προσπάθεια οι εκθέσεις να αποτυπώνουν με ειλικρίνεια το που βρίσκεται η ελληνική οικονομία και το τι πρόοδος έχει συντελεστεί. 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδος ανέφερε πως η έλλειψη δημοσιονομικής διαφάνειας ήταν ένα από τα θέματα που οδήγησαν στην ελληνική κρίση το 2010. "Το ελληνικό έλλειμμα αναθεωρήθηκε από το 6% στο 13% και υψηλότερα και τα στοιχεία της χώρας διαρκώς αναθεωρούνταν από την Eurostat", είπε και προσέθεσε με νόημα πως δεν γνωρίζει το εάν η δουλειά στο σκέλος της στατιστικής διαφάνειας έχει ολοκληρωθεί.