Νέα βόμβα από τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μιλώνας στο ολλανδικό κοινοβούλιο εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αν το ΔΝΤ αποφασίσει να φύγει από το πρόγραμμα

Την είδηση μετέδωσε με ρεπορτάζ της η Financieele Dagblad υπό τον τίτλο «Dijsselbloem: Η Ελλάδα χρεοκοπία χωρίς το ΔΝΤ».

«Ναι, έτσι έχουν τα πράγματα και οι προσπάθειες τόσο οι δικές μας όσο και του ΔΝΤ, κατατείνουν στο να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο», εξήγησε σε απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή του SP Arnold Merkies.

Πάντως, ο ίδιος είπε ότι η δική του δουλειά είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Ελλάδα γιατί αυτό, όπως είπε, είναι προς το συμφέρον όλων, τόσο από οικονομικής όσο και πολιτικής πλευράς.

«Εξακολουθούμε να παραβλέπουμε πόσο μεγάλη θα είναι η ζημιά τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής απόψεως σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αυτοί που λένε πως κάτι τέτοιο θα ήταν καλύτερο, δεν έχουν ιδέα για τι πράγμα μιλούν».

Παράλληλα επεσήμανε πως και το Ταμείο επιθυμεί την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα