Διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση που έλαβε το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας για την Ελλάδα έδωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος Οικονομικών τόνισε ότι η Κομισιόν έλαβε απόφαση από το Eurogroup για ένα "ισορροπημένο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων", το οποίο θα περιλαμβάνει αφενός τις προσπάθειες που πρέπει να συνεχιστούν και αφετέρου τα θετικά μέτρα που θα στηρίξουν την ανάπτυξη.

Ερωτηθείς για λεπτομέρειες σχετικά με αυτά τα μέτρα, ο Πιέρ Μοσκοβισί αρκέστηκε να απαντήσει πως αυτές θα συζητηθούν μεταξύ του κλιμακίου των θεσμών και της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα. "Πρέπει να γίνει πολλή δουλειά", δήλωσε λιτά ο Επίτροπος για το θέμα αυτό.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση εφεξής, εξήγησε ότι δόθηκε εντολή στην Κομισιόν να διερευνήσει τους τρόπους. «Μπορεί να είναι ένα δάνειο της Παγκόσμιας Τράπεζας ή άλλοι πόροι, κάτι λιγότερο δαπανηρό. Συνολικά υπήρξε ένα θετικό μήνυμα προόδου από το Eurogroup για την ολοκήρωση της β' αξιολόγησης», κατέληξε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.