Η επιστροφή των εκπροσώπων των Θεσμών στην Αθήνα αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα μέσω επίσημης ανακοίνωσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο οποίες αναφερόμενες στη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, έκανε λόγο για πρόταση επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην ελληνική πρωτεύουσα για ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο.

Οι ίδιες πηγές εξαπέλυσαν παράλληλα επίθεση για τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, υποστηρίζοντας ότι «για άλλη μία φορά έσπευσαν να προεξοφλήσουν την καταστροφή και ότι απλώς χάνουν την αξιοπιστία τους δημοσιογραφώντας με κριτήριο τις επιθυμίες τους».

Διαψεύδει το Μαξίμου διαφωνία Τσίπρα-Τσακαλώτου

Σε διάψευση των πληροφοριών ότι η εμπλοκή στο Euroworking Group της Πέμπτης που οδήγησε στο να μην υπάρξει απόφαση για επιστροφή από Δευτέρα της Τρόικας οφείλεται σε διαφωνία Τσακαλώτου-Τσίπρα για το θέμα των συντάξεων προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής κυβερνητικοί κύκλοι.

Οι ίδιες πηγές λένε με νόημα πως δεν είναι δυνατόν να έχει υπογράψει προσύμφωνο, όπως υποστηρίζουν, με το κουαρτέτο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί και συμφωνήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Μαξίμου ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν θετικοί σε αυτό το αίτημα, το Δ.Ν.Τ. επέμεινε στο πλαίσιο που υπήρχε για την σταδιακή περικοπή των συντάξεων από το 2019 και την ολοκλήρωση της περικοπής το 2020.

Αυτή η κίνηση κατά πληροφορίες ήταν που προκάλεσε την σκλήρυνση της στάσης των εκπροσώπων του ΔΝΤ στα εργασιακά που τελικά φαίνεται ότι οδήγησε στο να μην υπάρξει συμφωνία στο Euroworking Group.