Ολοκληρώθηκε πριν συμπληρωθεί μία ώρα η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον την Παρασκευή.

Ελάφρυνση χρέους και πολιτικές ήταν τα δύο σκέλη της συζήτησης της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως επιβεβαίωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ μιλώντας σε δημοσιογράφους. Η ίδια πρόσθεσε πως οι συζητήσεις για την επιστροφή των θεσμών στην Ελλάδα ήταν «παραγωγικές».

«Συναντήθηκα σήμερα με τον υπουργό Τσακαλώτο και το επιτελείο του. Είχαμε παραγωγικές συζητήσεις για προετοιμασία ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα για να συζητήσουν τα δύο σκέλη του ελληνικού προγράμματος: τις πολιτικές και την ελάφρυνση χρέους», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για την αξιολόγηση μετά το πέρας της συνάντησης με τη διευθύντρια του ΔΝΤ. Όπως τόνισε, στο επίκεντρο της συζήτησης με την Κριστίν Λαγκάρντ βρέθηκε το κλείσιμο της αξιολόγησης και το ζήτημα του χρέους.

«Η συνάντηση πήγε πολυ καλα, συζητήσαμε πως θα κλεισει η τεχνική συμφωνία και για το χρέος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επαφές με Ντάισελμπλουμ, Σόιμπλε, Σαπέν

Μετά την Κριστίν Λαγκάρντ, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει επαφές στην Ουάσινγκτον με τον Βόλφαγκανγκ Σόιμπλε, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Μισέλ Σαπέν, προκειμένου να συνεχίσει τη διαβούλευση για τη συμβιβαστική φόρμουλα που επεξεργάζονται οι δανειστές για την υπόθεση του χρέους και του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει ως εξής:

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

09:30 Jeroen Dijsselbloem, Πρόεδρος του Eurogroup.
13:10 Wolfgang Schäuble, Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
13:45 Michel Sapin, Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

13.40 Andy Baukol, Βοηθός Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.
14.30 Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
17.15 Poul Thomsen, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ.