Στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να κάνει τα απαραίτητα βήματα από την πλευρά της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, λέγοντας πως στο πρόσφατο μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή περιλαμβάνονται μέτρα δύσκολα και απαιτητικά.

«Υπάρχει πολύ σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μοσκοβισί και συμπλήρωσε πως «140 μέτρα θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως ήδη εκπληρωθέντα». Σύντομα θα φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα ανέλαβε το σύνολο των δεσμεύσεών της. Νομίζω ότι έχουμε γόνιμο έδαφος για την επόμενη συνάντησή μας» πρόσθεσε ο επίτροπος.

Ως προς το ζήτημα του χρέους ο κ.Μοσκοβισί δήλωσε ότι «όλοι μας δείξαμε εξαιρετική αποφασιστικότητα, δεν φτάσαμε σε συμπέρασμα. Προχωρήσαμε όμως σημαντικά και θέλουμε να συνομολογήσουμε συμφωνία στο επόμενο Eurogroup». Είπε επίσης ότι έγιναν μακροσκελείς συζητήσεις, που βοήθησαν σημαντικά όλες τις πλευρές, σημειώνοντας πως υπάρχει γόνιμο έδαφος για συμφωνία.

«Μιλήσαμε με λεπτομέρειες που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε θίξει, υπάρχει κοινή προσπάθεια για να γεφυρώσουμε το χάσμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε και αυτός ότι έγινε πρόοδος και είναι καλό ότι υπάρχει συμφωνία με την Ελλάδα. Υπάρχει -πρόσθεσε- χρόνος να δουλέψουμε για το θέμα της δόσης αλλά όχι πολύς γιατί έρχονται οι λήξεις ομολόγων τον Ιούλιο.