Συζήτηση για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους «εφόσον χρειαστούν μετά το 2018» προβλέπει η ατζέντα του Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης. 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η συζήτηση για την Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα της συνεδρίασης του Λουξεμβούργου, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεχίζουν τη συζήτηση για τα σταθερότητα του ελληνικού χρέους με στόχο «μία κοινή προσέγγιση με τα μέλη της Ευρωζώνης και τους Θεσμούς».

Στη συζήτηση αυτή περιλαμβάνονται οι μεσοπρόθεσμοι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας (μετά το 2018) και τα πιθανά μέτρα για το χρέος που μπορεί να προκύψουν, αν χρειαστεί, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος στα μέσα του 2018. Σημειώνεται επίσης, ότι το πλαίσιο για αυτή τη συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους είναι η συμφωνία του Eurogroup του Μαΐου του 2016.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για τα προαπαιτούμενα που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση και για την εφαρμογή τους προκειμένου να γίνει ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση θα συμμετάσχει και η Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων την έκθεση του ΔΝΤ με τις θέσεις του για την Ευρωζώνη.