Λύση στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης επιδιώκουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να μη χρειαστεί η παραπομπή του θέματος στη Σύνοδο Κορυφής.
Η συμβιβαστική πρόταση που επεξεργάζονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη περιλαμβάνει καλύτερη διατύπωση όσον αφορά τη διευθέτηση του χρέους, ελαστικότερους στόχους όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, ένα πακέτο χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων και πιθανή σύνδεση των μέτρων για το χρέος με την πορεία του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια.

Το τοπίο για μια ακόμη φορά λίγες μέρες πριν τη συνεδρίαση ενός κρίσιμου Eurogroup είναι θολό. Κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει με σιγουριά ένα καλό αποτέλεσμα με βάση τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να πάρει και όρκο ότι το Eurogroup θα μετεξελιχθεί σε ναυάγιο. Το μόνο σίγουρο αυτή την ώρα, φαντάζει η εκταμίευση της δόσης, το ύψος της οποίας επίσης είναι ρευστό.
Αναλυτές, συγκλίνουν ότι λύση που θα εξασφαλίζει την πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ και ένταξη της χώρας στο QE σε άμεσο ορίζοντα δεν προδιαγράφεται.


Περισσότερα στο ependisinews.gr