Υπέρ της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη και της ενίσχυσης της νομισματικής ένωσης τάχθηκε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς σημείωσε μάλιστα πως οι αλλαγές πρέπει να προωθηθούν άμεσα και να εφαρμοστούν μόλις η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2019.

Σε μια ομιλία του στο Sciences Po, ο Σουλτς τάχθηκε υπέρ ενός ειδικού προϋπολογισμού της ευρωζώνης για την προώθηση επενδύσεων, αλλά και της δημιουργίας ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, με αποστολή την καταπολέμηση του φορολογικού ανταγωνισμού και της φοροδιαφυγής.

«Η μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο», σημείωσε ο Σουλτς, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του στο γαλλικό πανεπιστήμιο, στο οποίο ανέφερε πως η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα για την Ευρώπη, χωρίς να αποκλείει μια μεγαλύτερη συμβολή της στον προϋπολογισμό της ΕΕ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ελπίζει να κερδίσει την Άνγκελα Μέρκελ στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου και να τη διαδεχθεί στην καγκελαρία, όμως το SPD είδε την άνοδό του στις δημοσκοπήσεις να φρενάρει έπειτα από τα αρχικά κέρδη που ακολούθησαν την επιλογή του ως υποψήφιου, τον Ιανουάριο.