Η αναζωπύρωση των γεωπολιτικών προκλήσεων οδηγεί σε απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,64% στις 833,09 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,82% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.182,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,50% στις 1.069,89 μονάδες.

Στο οικονομικά της ημέρεας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιχείρησε να θέσει στον «πάγο» τη συζήτηση για τη μείωση του χρέους και προέταξε την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. «Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους τώρα, αλλά πρέπει να εργάζεται συνεχώς για την ανταγωνιστικότητά της» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Στο ταμπλό τώρα, η Attica Bank σημειώνει απώλειες 2,04%, με τις Εθνική, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Folli Follie να καταγράφουν πτώση που ξεπερνά το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Λάμδα, ΔΕΗ, Jumbo, ΕΕΕ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης.

Στον αντίποδα, η Motor Oil, η οποία χτες ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, σημειώνει κέρδη 0,80%, με τις Φουρλής και Τιτάν να συμπληρώνουν την "τριάδα" του FTSE 25 σε θετικά εδάφη. Χωρίς μεταβολή οι ΕΧΑΕ, Aegean, Grivalia και Βιοχαλκο.

Τα ελληνικά ομόλογα, ταυτόχρονα, παρουσιάζουν μικρές διακυμάνσεις, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση κατά 0,5 μονάδα βάσης στο 5,537%, ενώ η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κινείται ανοδικά κατά 1,1 μονάδα βάσης στο 3,177%. Τα 10ετή spreads, παράλληλα, καταγράφουν οριακή μείωση κατά 0,4 μονάδα βάσης στις 520,7 μονάδες βάσης.