Οι προβλέψεις των ολιγάριθμων με αντίληψη επενδυτών για ράλι του ευρώ μέσα στο τρέχον έτος, αλλάζουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, oι ίδιοι πλεόν υποστηρίζουν ότι το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα μπορεί να χάσει την ορμή του.

Η UBS Wealth Management, η οποία προέβλεψε στην αρχή του έτους ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα μπορεί να ανέβει, βλέπει μια διόρθωση , καθώς πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ξεκινήσει να αποκλιμακώνει την πολιτική κινήτρων της πιο αργά από ό, τι αναμένει η αγορά. Η πρόβλεψή της για άνοδο του ευρώ στα 1,15 δολάρια ξεχώρισε, δεδομένης της αντίθετης φύσης της σε μια εποχή που η πλειοψηφία των προβλέψεων που καταγράφηκαν από το Bloomberg ανέμενε ότι το ευρώ θα έπεφτε σε περίπου 1,03 δολάρια ή ακόμα και την ισοτιμία 1 προς 1.

Το ευρώ μπήκε στο 2017 με χαμηλές προοπτικές, καθώς οι περισσότερες εκτιμήσεις συνέκλιναν στο συμπέρασμα ότι το δολάριο επρόκειτο να ενδυναμωθεί, σε αναμονή των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που είχε εξαγγείλει ο νεοεκλεγείς, τότε, πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Το κοινό νόμισμα, ωστόσο, αψήφησε τους απαισιόδοξους και, ελλείψει φορολογικών μεταρρυθμίσεων στις ΗΠΑ, αποτύπωσε τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών της ζώνης του ευρώ και τον περιορισμό των περιφερειακών πολιτικών κινδύνων.

"Στην αρχή του έτους, είχαμε τη "μανία του δολαρίου" ενώ τώρα έχουμε περάσει στην "ευφορία του ευρώ", καθώς οι αγορές έχουν προσεγγίσει την άποψη ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων στις αρχές του 2018» δήλωσε ο Μερκ Χέφελε, ο επικεφαλής των επενδυτικών στελεχών της UBS Wealth Management. "Αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ράλι που κάνει το ευρώ μπορεί τώρα να έχει τελειώσει, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες", προσθέτει.