Ο αναλυτής του Bloomberg Richard Jones αναφέρει ότι το ευρώ θα υποχωρήσει σημαντικά εξαιτίας του αποτελέσματος, αλλά οι ισοτιμίες ευρώ/ελβετικού φράγκου και ευρώ/γεν, είναι αυτές που πιθανότατα θα καταγράψουν και τη μεγαλύτερη πτώση του ενιαίου νομίσματος, καθώς τα δύο ασφαλή καταφύγια υπεραποδίδουν.

Μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά ευάλωτες (οι ισοτιμίες) σε πτώση, διότι το ευρώ είχε εμφανίσει σημαντική άνοδο έναντι και των δύο –την Παρασκευή μάλιστα διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο έναντι του φράγκου από τότε που η ελβετική κεντρική τράπεζα σταμάτησε το πλαφόν στη διακύμανση του τοπικού νομίσματος.

Αναμένει δε μικρότερη πίεση στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, ιδιαίτερα καθώς τα τελευταία στοιχεία εμφάνισαν πως οι traders μείωσαν τις long θέσεις τους στο ευρώ την περασμένη εβδομάδα.

Επίσης, ο Paul Dobson, επίσης αναλυτής του Bloomberg, ανέφερε ότι ένα ζευγάρι όπου η εξασθένιση του ευρώ ίσως να μην είναι τόσο προφανής, είναι το ευρώ έναντι της στερλίνας.

Η στερλίνα υποχώρησε στο κλείσιμο της Παρασκευής, μετά από την υποβάθμιση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Moody’s.

Με βάση τις επιδόσεις των κρατικών ομολόγων όταν οι άλλες μεγάλες οικονομίες είχαν υποβάθμιση αξιολογήσεων, είναι απίθανο να επηρεαστούν τα κρατικά ομόλογα.

Αλλά καθώς η στερλίνα είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι επενδυτές επιλέγουν να εκφράσουν ανησυχία για τη διακυβέρνηση της χώρας και τη στάση του Brexit, θα μπορούσε να υπάρχει νέα εξασθένιση της στερλίνας στο άνοιγμα των αγορών.

Τα χαμηλά αποτελέσματα του SPD καθιστούν απίθανο έναν ευρύ συνασπισμό, και το 13% για το AfD είναι ένα ισχυρό αποτέλεσμα για το ευρωσκεπτικιστικό ακροδεξιό κόμμα.

Επίσης, τα νούμερα "δεν βγαίνουν" για μια συμμαχία μόνο με τους Χριστιανοδημοκράτες και το φιλελεύθερο DPP και αυτό ανοίγει την πιθανότητα ενός συνασπισμού Jamaica, όπως ονομάζεται ένας συνασπισμός μεταξύ των CDU/CSU, FDP και Πρασίνων.

Αυτός θα ήταν ένας δύσκολος συνδυασμός, δεδομένου ότι Πράσινοι και FDP απέχουν πολύ σε πολλές απόψεις.

Επίσης, το Bloomberg επισημαίνει ότι θα υπάρξει μεγάλη συζήτηση για το πώς η νίκη της Merkel είναι πραγματικά μια ήττα και πως το 13% του AfD είναι στην πραγματικότητα νίκη.

Αλλά πολλά από αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που βρίσκονται τώρα στο AfD, βρισκόταν στο CDU παλαιότερα.

Δεν έχουν αλλάξει, έχουν σχηματίσει απλώς μια ξεχωριστή οντότητα που θα αντιταχθεί στην ηγεσία της Merkel ανοιχτά και όχι παρασκηνιακά.

Επίσης, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING στη Φρανκφούρτη, ο Carsten Bizeski, θεωρεί ότι η Γερμανία ακολουθεί την ευρωπαϊκή τάση, σύμφωνα με την οποία "η Γερμανία έχει ακολουθήσει το ευρωπαϊκό πρότυπο: ένα λαϊκιστικό κόμμα στη Βουλή, δύσκολος ο σχηματισμός συμμαχίας και τέλος των μεγάλων κομμάτων".