Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με το αγοραστικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το ανοδικό γύρισμα των τραπεζικών μετοχών οφείλεται στις ενδείξεις ότι χαμηλώνουν οι τόνοι μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών Αρχών σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες αλλά και στις χθεσινές καθησυχαστικές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,47% στις 754,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 19,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 2,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.988,83 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 10,05% στις 815,50 μονάδες.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο τραπεζικός κλάδος έχει χάσει σχεδόν το 1/3 της αξίας του ή πάνω από 4 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίησή του, δεχόμενος πρωτοφανείς πιέσεις, και για αρκετούς συμμετέχοντες στην αγορά αδικαιολόγητες.

Στο ταμπλό τώρα, η Attica Bank σημειώνει άλμα 12,07%, με την Πειραιώς να ακολουθεί με το δικό της +11,34%. Κέρδη 9,40% σημειώνει η Εθνική, η Alpha Bank είναι στο +8,92% και η Eurobank στο +7,78%. Άνοδο της τάξεως του 2% καταγράφει η ΔΕΗ, ενώ άνω του 1% είναι τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, Aegean και Folli Follie.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΕΕ, ΟΤΕ και Jumbo, ενώ τρεις μετοχές του FTSE 25, οι Grivalia, Φουρλής και Λάμδα βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως οι απώλειες να ξεπερνούν το 0,8%.