Μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και αλλεπάλληλες αναβολές, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατάφερε να προχωρήσει τη διαδικασία δημοσίευσης της προκήρυξης των Σχεδίων Βελτίωσης.

Έτσι, μπαίνει ένα τέλος στην αναμονή χιλιάδων υποψήφιων επενδυτών αγροτών και κτηνοτρόφων που σκοπεύουν να βελτιώσουν τις εκμεταλλεύσεις τους ή να δημιουργήσουν νέες.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πιο πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, ύψους 300.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ένθετο «ΑΓΡΟbusiness» της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, η προκήρυξη θα τρέξει εντός του 2017. Επιπλέον, το ίδιο διάστημα αναμένεται να δημοσιευτούν οι προκηρύξεις των μέτρων ενίσχυσης της σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών, η νιτρορύπανση, το μέτρο της συνεργασίας για την προώθηση της καινοτομίας, η βιολογική κτηνοτροφία και το Leader.

Ως εκ τούτου, τους επόμενους μήνες, εκτός των άμεσων ενισχύσεων συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ (για τις οποίες το «ΑΓΡΟbusiness» έγραψε στο προηγούμενο φύλλο του), οι αγρότες θα πρέπει να αναμένουν και κάποια από τα σημαντικότερα επενδυτικά προγράμματος του ΠΑΑ (που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 800.000.000 ευρώ) που στόχο έχουν την τόνωση της γεωργικής δραστηριότητας.