Βελτιωμένα μεγέθη εμφανίζει η Intralot ΙΝΛΟΤ 0,00% τόσο σε επίπεδο γ' τριμήνου όσο και σε επίπεδο εννεαμήνου, με περιορισμό των ζημιών και αύξηση του κύκλου εργασιών.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες βελτιώθηκαν κατά 39,6% το εννεάμηνο σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκαν σε -20,1 εκατ. ευρώ από -33,3 εκατ. πέρυσι.

Το γ' τρίμηνο, τα NIATMI από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε -6,4 εκατ. ευρώ από -18,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας βελτίωση 64,6%.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 13,4% στο εννεάμηνο, στα 1,085 δισ. ευρώ από 957,5 εκατ. πέρυσι και κατά 10% το γ' τρίμηνο στα 352,7 εκατ. ευρώ από 320,6 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA διαμορφώθηκαν το εννεάμηνο στα 137,3 εκατ. ευρώ από 124,3 εκατ. ευρώ περύσι (+10,5%) και στα 45,1 εκατ. ευρώ το γ' τρίμηνο από 35,3 εκατ. ευρώ (+27,8%).

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot κ. Αντώνιος Κεραστάρης δήλωσε:

«Τα αποτελέσματα για το εννιάμηνο του 2017 δείχνουν σταθερή πρόοδο και στους τρεις στρατηγικούς στόχους που έθεσε η εταιρεία. Συγκεκριμένα παρατηρούμε πρόοδο στη λειτουργική απόδοση της εταιρείας, στην εκτέλεση συμφωνιών Μ&Α με σκοπό τη βελτίωση της κερδοφορίας του Ομίλου καθώς και την προώθηση νέων επενδύσεων τόσο σε προϊόντα όσο και έργα, και αναχρηματοδότησης-αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων του Ομίλου με σκοπό τη διασφάλιση των θετικών προοπτικών της εταιρείας. Η δυναμική του Ομίλου Ιntralot αναγνωρίστηκε από τις αγορές κατά τον Σεπτέμβριο του 2017 ύστερα από τη σημαντική επιτυχία της έκδοσης Ομολογιών επταετούς διάρκειας και ύψους €500 εκατ., με τη ζήτησή τους να αποτυπώνεται στο σύνολο των προσφορών οι οποίες κάλυψαν την έκδοση κατά 3 φορές. Τα έσοδα από την προσφορά των Ομολογιών επέτρεψαν στην Ιntralot να αποπληρώσει το υφιστάμενο Κοινοπρακτικό Δάνειο στις ελληνικές τράπεζες. Το γεγονός ότι το μείγμα των επενδυτών συμπεριλαμβάνει την πλειοψηφία των μεγαλύτερων διεθνών επενδυτικών οίκων δημιουργεί πρόσθετη εμπιστοσύνη και αξιοπιστία για τις προοπτικές της Ιntralot».