Κληρώθηκαν χθες 1.000 ευρώ σε 1.000 πολίτες και φαίνεται ότι αυτή τη φορά το ραβασάκι της εφορίας που θα έρθει θα είναι για καλό. Αφού, αν είστε μέσα στους τυχερούς, θα σας ενημερώνει η εφορία ότι θα σας χαρίσει 1.000 ευρώ!

Η ενημέρωση θα γίνεται στην προσωπική σελίδα του κάθε πολίτη στο Taxisnet, όπου 4.556.328 φορολογούμενοι που τον Οκτώβριο έκαναν πληρωμές με κάρτες ή μέσω ebanking είναι… ενδεχομένως υποψήφιοι «τυχεροί». Ωστόσο, όπως έχουν αναλύσει και μαθητικοί, οι πιθανότητες να κερδίσει κανείς είναι πάρα πολύ μικρές.  

Πιθανότητες

Θεωρητικά οι πιθανότητες επιτυχίας και κέρδους για τον Οκτώβριο ήταν 1:4.500 (χίλιοι νικητές από 4,5 εκατομμύρια υποψήφια ΑΦΜ) αλλά στην πράξη ελάχιστοι φαίνεται να επιδίωξαν πραγματικά το κέρδος, αφού οι 4,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι (ΑΦΜ) που συμμετείχαν στην κλήρωση είχαν κάνει με τραπεζικά μέσα 8.254.535 συναλλαγές, που αντιστοιχούν δηλαδή για τον καθένα σε ούτε 2 ηλεκτρονικές πληρωμές (1,8 για την ακρίβεια) μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα, τον Οκτώβριο.

Στην πράξη, πάντως, υπάρχουν και χιλιάδες συναλλαγές που έγιναν τον Οκτώβριο, αλλά οι αντίστοιχοι λαχνοί… εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Κυρίως καταχωρήθηκαν οι πληρωμές με κάρτες. Ωστόσο χιλιάδες συναλλαγές δεν εμφανίζονται, είτε γιατί εκκαθαρίστηκαν από τις τράπεζες μετά τις 20 Νοεμβρίου, είτε γιατί οι εταιρείες δεν είχαν δηλώσει ακόμα τον επαγγελματικό λογαριασμό όπου δέχονται πληρωμές από πελάτες. Εκτός κλήρωσης έμειναν και όλες οι πληρωμές που έγιναν από φορολογούμενους κάτω των 18 ετών, έστω και αν έχουν δουλειά και πληρώνουν φόρους (σ.σ.: με βάση την ΕΛΣΤΑΤ στις ηλικίες 15-18 ετών η ανεργία αγγίζει το 50%).    

Πότε θα πάρουν τα λεφτά

Στη σελίδα τους στο Taxisnet και στην «προσωπική πληροφόρηση» θα πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους. Αν δεν το κάνουν μέσα σε 3 μήνες, θα χάσουν τα λεφτά τους και τότε θα... χαμογελάσουν ίσως κάποιοι από τους επόμενους χίλιους επιλαχόντες επειδή θα τα πάρουν εκείνοι. Τα κέρδη θα πληρωθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας. Αλλά υπό έναν όρο που βάζουν στο υπουργείο Οικονομικών: τουλάχιστον οι 500 από τους πρώτους χίλιους νικητές να έχουν δηλώσει ως τότε τον αριθμό ΙΒΑΝ. Αν δεν μπορούν να εκτελεστούν πληρωμές για τουλάχιστον τους μισούς νικητές, η πληρωμή θα αναβληθεί ίσως και για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.