Την επέκταση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και για χρέη στο Δημόσιο ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η ρύθμιση δεν εντάχθηκε στο κυρίως σώμα του πολυνομοσχεδίου όπως αναμενόταν αλλά φαίνεται πως δεν αργεί.

Μιλώντας στις αρμόδιες επιτροπές ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι θα έρθει τροπολογία για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να χαμηλώσει τους τόνους υποστήριξε ότι δεν αλλάζει κάτι παρά μόνο το ότι οι παραδοσιακοί πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον με ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς να αλλάζει κάτι σε σχέση με τα υπόλοιπα κριτήρια.

Αναφερόμενος στο φλέγον ζήτημα των απεργιών ο κ. Τσακαλώτος δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η κυβέρνηση έπαιξε και έχασε. Ο υπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι στο πακέτο των εργασιακών η κυβέρνηση κέρδισε στο ζήτημα των απολύσεων και στον συνδικαλιστικό νόμο όμως δεν μπόρεσε να κερδίσει και στο ζήτημα των απεργιών.

"Το προσπαθήσαμε αλλά το χάσαμε. Μπορεί να είναι ένα εμπόδιο αλλά κάθε εμπόδιο για καλό" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

"Να δούμε πως οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν ώστε να είναι πιο ενεργητική η δράση τους στος μέλλον. Ο υπουργός επανέλαβε αυτό που είπε χθες στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πολυνομοσχέδιο έχει περισσότερα θετικά μέτρα παρά αρνητικά προαναγγέλλοντας και νέα θετικά μέτρα.

"Το νομοσχέδιο είναι μια ισορροπία μεταξύ των αναγκαιοτήτων του Μνημονίου και των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα" είπε χαρακτηριστικά.