Δεν έχετε δει τίποτα ακόμη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και η δήλωσή του αυτή επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ο κ. Τσακαλώτος ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι... έρχονται καλύτερες ημέρες. Χιλιάδες πολίτες, όμως, θα διαπιστώσουν πολύ σύντομα ότι η ζωή τους θα αλλάξει, εξαιτίας του πολυνομοσχεδίου, προς το χειρότερο.

Μπορεί, λοιπόν, η κυβέρνηση να μιλά για το «θετικό πρόσημό» του, αποκρύπτει, όμως, ότι υπάρχει πλήθος διατάξεων που φέρνουν τους φορολογουμένους στο... μείον. Οι τρίτεκνοι θα θυσιάσουν έως και 1.500 ευρώ τον χρόνο στον βωμό της μείωσης της υπογεννητικότητας, η οποία θα πρέπει να έρθει από αυτούς που έχουν ένα ή δύο παιδιά.

Οι έχοντες τέσσερα παιδιά θα χάσουν ακόμα και 2.000 ευρώ. Σε απώλεια επιδομάτων -και μάλιστα στον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιαςμπορεί να οδηγήσει και η νέα διαδικασία χορήγησής του, η οποία θα ενεργοποιηθεί από τον Φεβρουάριο και θα δοκιμαστεί σε πιλοτικό επίπεδο μέχρι και τον Ιούνιο.

Η πραγματική «βόμβα», όμως, κρύβεται στους πλειστηριασμούς.

Τα εκατομμύρια των οφειλετών θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο και άνοιξε τον δρόμο για να βγουν περιουσιακά στοιχεία στο σφυρί με συνοπτικές διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας