Το επενδυτικό της πλάνο αφορά την ανάπτυξη νέας συνολικής ισχύος 700MW έργων ΑΠΕ (κυρίως αιολικών και φωτοβολταϊκών), ενώ για τα 90MW από αυτά (18 αιολικά και μικρά υδροηλεκτρικά), επένδυσης 114 εκατ. ευρώ, εξασφαλίστηκε ήδη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στα νέα σχέδια της ΔΕΗ Ανανεώσιμες περιλαμβάνεται ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο αιολικών και φωτοβολταϊκών με 30 MW φωτοβολταϊκά στην Καρδίτσα, 10 MW στην Κεφαλονιά, 4,5 MW στην Τήνο.

Επίσης η εταιρεία στοχεύει να εξαγοράσει μερίδιο σε υφιστάμενες άδειες εντός και εκτός Ελλάδας, με προτεραιότητα στην Αλβανία, το Κόσοβο και την Ουκρανία, ενώ σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα η ΔΕΗΑΝ έχει υποβάλει αιτήσεις για 3780 μεγαβάτ ισχύος κυρίως αιολικών πάρκων, που θα αναπτυχθούν με συμμετοχή σε διαγωνισμούς.

Η εταιρεία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης φωτοβολταικού 200 μεγαβάτ προϋπολογισμού 160 εκατ. που θα κατασκευαστεί μέχρι το 2020, ενώ είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του στρατηγικού εταίρου της ΔΕΗΑΝ, για την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων στα Μέθανα, στη Λέσβο, στη Νίσυρο και στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μήλου-Κιμώλου-Πολυαίγου. Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές από τους 6 υποψηφίους και τον Μάρτιο θα έχει επιλεγεί ο στρατηγικός εταίρος, με τον οποίο προτίθεται η ΔΕΗ Ανανεώσιμες να δημιουργήσει έναν σταθμό παραγωγής ρεύματος ισχύος 8 MW στη Μυτιλήνη και τρεις σταθμούς ισχύος 5 MW στα Μέθανα, το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και τη Νίσυρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗΑΝ κ. Η. Μοναχολιάς, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν εκφραστεί στη Νίσυρο και τη Μήλο για την κατασκευή των μονάδων, είπε: «Όταν η Σαντορίνη δεν φοβάται τη γεωθερμία, μού είναι δύσκολο να κατανοήσω γιατί τη φοβούνται άλλα νησιά».