Την πληροφορία ότι «άναψαν τα αίματα» μεταξύ του ιδίου και του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο πρόσφατο Eurogroup επιβεβαίωσε, μιλώντας σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι τόνοι στη συνεδρίαση του Eurogroup ανέβηκαν με αφορμή το πρόγραμμα πλειστηριασμών.

Για το «επεισόδιο» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε: «Στο Eurogroup έγινε συζήτηση για το ομόλογο που εξέδωσε η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα και νομίζω ότι τόσο ο Ντράγκι, όσο και ο Ρέγκλιγκ ήταν υπερβολικά απαισιόδοξοι. Εγώ υποστήριξα ότι δεδομένης της κατάστασης στις αγορές, η έκδοση τα πήγε εξαιρετικά, ότι ήταν επιτυχημένη. Υπήρξε πολύ φιλική συζήτηση πάνω σε αυτό.

»Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δη επί της ανεμπόδιστης ροής των πλειστηριασμών που προβλέπεται να διασφαλιστεί. Εγώ θεωρώ ότι έχουν γίνει αρκετά για να κλείσει αυτό το προαπαιτούμενο και ότι η ΕΚΤ ήταν πιο αυστηρή στο θέμα αυτό απ΄ όσο θα έπρεπε.

»Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον επικεφαλής της ΕΚΤ, νομίζω ότι είναι αμοιβαίος ο σεβασμός. Υπήρξαν διαφωνίες και στο παρελθόν, και είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν και στο μέλλον».