Η Κάιλι Τζένερ -επάγγελμα: διάσημη (γενικώς και αορίστως)- έδειξε με ένα πολύ απλό παράδειγμα πόση δύναμη μπορούν να έχουν οι «διαμορφωτές κοινής γνώμης» στα κοινωνικά δίκτυα, εξαφανίζοντας μόνο με μία της φράση ένα αστρονομικό ποσό από την εταιρεία Snapchat. 

H 20χρονη, που έγινε διάσημη με διάφορες εμφανίσεις της στην αμερικανική τηλεόραση, έχει λεγεώνες ακολούθων σε Instagram, Facebook ή  Twitter. Εκεί τους ενημερώνει για διάφορα ενδιαφέροντα ή εφήμερα γύρω από την ίδια (κάπου ανάμεσα στις πολλές αναρτήσεις που αφορούν την σειρα καλλυντικών που λανσάρει τελευταία).

Τη νύχτα της Τετάρτης, η Κάιλι εξέφρασε στο Twitter μία απλή της απορία για το Snapchat (πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων και εικόνων για κινητά τηλέφωνα): «Τελικά δεν ανοίγει πια κανείς το Snapchat; ή μόνο εγώ δεν το ανοίγω; αχχχ, είναι πολύ λυπηρό».  

Και αυτό ήταν. Περίπου 20 ώρες αφού η Κάιλι Τζένερ κήρυξε πεθαμένο το Snapchat, η μετοχή της Snap Inc το βράδυ της Πέμπτης είχε χάσει το 7,2% της αξίας της. Δηλαδή, όπως γράφει το Bloomberg, 1,3 δισ. ευρώ.

Το tweet ναπάλμ: