To σχέδιο ανάπτυξης των καταστημάτων γειτονιάς AB Shop&Go ανακοίνωσε η ΑΒ Βασιλόπουλος, με τη μέθοδο franchise προσφέροντας έως το 80% της αρχικής επένδυσης σε κάθε επιχειρηματία που επιθυμεί να λειτουργήσει το δικό του ΑΒ Shop&Go.

Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει τη μικρή επιχειρηματικότητα και ταυτόχρονα να μπει στη δυναμική και αναπτυσσόμενη αγορά των convenience stores, με το ευέλικτο ωράριο που καλύπτουν τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο franchise – μοντέλο δικαιόχρησης που προτείνει η εταιρεία αποτελεί εξέλιξη του ήδη δοκιμασμένου και επιτυχημένου μοντέλου της AB Shop&Go και δίνει πνοή στο ελληνικό επιχειρείν, αφού δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να ενταχθεί στο δίκτυο συμμετέχοντας με ένα ποσό των 20-30.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα ξεκινά από την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος της εταιρείας είναι να επεκταθεί σε ακόμα περισσότερες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας ανάσα στην αγορά των τοπικών κοινωνιών.

Στα σχέδια της εταιρείας είναι να δημιουργήσει 100 καταστήματα στην Αττική την επόμενη 5ετία και να εξασφαλίσει μερίδιο 50% από τα 500 εκ. ευρώ που υπολογίζεται το μέγεθος της αγοράς μικρών καταστημάτων, στην Αττική.

Στρατηγική της εταιρίας είναι το 2018 να συγκρατήσει όσο μπορεί τις απώλειες τζίρου από την επαναλειτουργία της αλυσίδας Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης, ώστε τουλάχιστον το 45% των πρόσθετων εσόδων, ύψους 180 εκ. ευρώ, που είχε εξασφαλίσει από την εποχή που δεν λειτουργούσε η αλυσίδα, να παραμείνουν στην εταιρεία.

Το πρόγραμμα επενδύσεων για το 2018 είναι 90 εκ. ευρώ, για την ανακαίνιση και ανάπτυξη 13-1 4 νέων καταστημάτων και την ανέγερση του αποθηκευτικού της κέντρου στην Αττική.
Ο κ. Λεωνίδας Βρεττάκος CΕO της ΑΒ Βασιλόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του: «Στην ΑΒ Βασιλόπουλος υποστηρίζουμε έμπρακτα ότι μέσα από καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, μπορεί να ενισχυθεί το ελληνικό επιχειρείν και να σμιλευτεί η επιχειρηματικότητα του αύριο. Κάθε μέρα κάνουμε σταθερά βήματα σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε μέσα από επιχειρηματικά σχήματα που παρέχουν ασφάλεια και σταθερότητα, να προσφέρουμε διεξόδους σε κάθε νέο ή έμπειρο επιχειρηματία, δημιουργώντας κίνητρα για το νέο ξεκίνημα.»