Ισχυρό αποτύπωμα άφησαν και στα «Ποσειδώνια 2018» ο Ευάγγελος Μαρινάκης και η Capital. Με μια ακόμη λαμπερή βραδιά στον εντυπωσιακό χώρο του «Island Athens Riviera» στην περιοχή της Βάρκιζας, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της ναυτιλίας που πραγματοποιείται στη χώρα μας κάθε δύο χρόνια, ο επιφανής εφοπλιστής σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τη φετινή διοργάνωση, αλλά και μια περίοδο γεμάτη διακρίσεις για τον ίδιο, με αποκορύφωμα τον περασμένο Νοέμβριο και την ανακήρυξή του ως «Προσωπικότητας της Χρονιάς» στο εγχώριο ναυτιλιακό γίγνεσθαι. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και στην εκδήλωση της περασμένης Τρίτης, το «παρών» έδωσαν κορυφαίοι εκπρόσωποι όχι μόνο της διεθνούς ναυτιλίας (κορυφαίοι ναυλωτές, επενδυτές κ.ά.), αλλά και του εν γένει επιχειρηματικού και χρηματοπιστωτικού χώρου, καθώς και της πολιτικής ζωής. Επίσης παραβρέθηκαν και προσωπικότητες από την παγκόσμια ποδοσφαιρική σκηνή.

Οι συνολικά 4.000 και πλέον καλεσμένοι μαγεύτηκαν με τις μελωδίες της παγκοσμίου φήμης βιολονίστρια Βανέσα Μέι, η οποία σε μια μοναδική παράσταση δικαίωσε απόλυτα τον μύθο που συνοδεύει διαχρονικά την καριέρα της, δίνοντας μια ιδιαιτέρως ξεχωριστή νότα στη βραδιά. Η εκ των νεοτέρων ηλικιακά σολίστ που εμφανίστηκαν στην παγκόσμια μουσική σκηνή, με την έντονη φιλανθρωπική δραστηριότητα, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το περιβάλλον και τις αντιδράσεις θαυμασμού των παρευρισκομένων, με την εμφάνισή της να αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των παρουσιών διεθνώς αναγνωρισμένων καλλιτεχνών στα events του Ευ. Μαρινάκη με φόντο τα «Ποσειδώνια». Από τη σκηνή του «Island» και τα πάρτι του εφοπλιστή έχουν περάσει, πέραν της κορυφαίας βιολονίστριας, η Γκλόρια Γκέινορ, oι Gipsy Kings κ.ά.

Τον ελληνικό τόνο έδωσε και πάλι ο κορυφαίος ερμηνευτής Αντώνης Ρέμος, ο οποίος, τηρώντας την παράδοση, ξεσήκωσε το κοινό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, κάθε άλλο παρά μοναξιά αισθάνθηκε στη σκηνή, αφού, πέραν της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχθηκε, πλαισιώθηκε σε κάποιες στιγμές από τους Κρητικούς καλλιτέχνες Μανώλη Κονταρό και Μάνο Πυροβολάκη, αλλά και τους Κωνσταντίνο Αργυρό και Νατάσα Θεοδωρίδου, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους χρώμα στο καλλιτεχνικό κομμάτι της βραδιάς. Παρών και ο γνωστός d.j. Αντώνης Δημητριάδης, ο οποίος, έχοντας στο πλευρό του την Κόρτνεϊ Πάρκερ, παρέσυρε με τις μουσικές επιλογές του τους καλεσμένους σε... χορευτικούς ρυθμούς. Πριν από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, οι χιλιάδες παρευρισκόμενοι απόλαυσαν εκλεκτά εδέσματα με χαρακτηριστικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, που συμπλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλές πλευρές ως το event της χρονιάς.

Παγκόσμια προβολή

Στα φετινά «Ποσειδώνια» συμμετείχαν περισσότεροι από 1.920 εκθέτες από 92 συνολικά χώρες, παρουσιάζοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Η ναυτιλιακή έκθεση εκτιμάται ότι αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών, καθώς, προκειμένου να βρεθούν στην έκθεση, ταξιδεύουν στη χώρα μας περισσότερα από 10.000 άτομα. Επιπλέον, η διοργάνωση μιας έκθεσης τόσο μεγάλου βεληνεκούς στην Αθήνα συμβάλλει στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για την Ελλάδα στο εξωτερικό και προωθεί την πόλη, αλλά και τη χώρα, ως προορισμό για σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις. Τα «Ποσειδώνια» διατηρούν επάξια τον τίτλο της σημαντικότερης διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης, χάρη στη μοναδική κληρονομιά και τη μακρόχρονη παράδοσή τους στη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Υπηρεσίες από όλο τον κόσμο

Aξίζει να σημειωθεί ότι, τον εκθεσιακό χώρο των «Ποσειδωνίων» καταλαμβάνουν περίπου 20 εθνικά περίπτερα, με σημαντικότερα αυτά των κορυφαίων ναυπηγικών κρατών, των κυρίαρχων της Άπω Ανατολής, Ιαπωνίας, Νότιας Κορέας και Κίνας. Ναυτιλιακά κέντρα, όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και πολλά άλλα, παρουσίασαν την ευρεία γκάμα υπηρεσιών τους στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, ενώ παραδοσιακοί εκθέτες, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία, είχαν εντονότερη παρουσία από προηγούμενες χρονιές.

Τον ρυθμό έδωσε ο γνωστός d.j. Αντώνης Δημητριάδης.

Η Βανέσα Μέι χαιρέτησε στα ελληνικά τους 4.000 καλεσμένους.

Η διεθνούς φήμης βιολονίστρια Βανέσα Μέι «μάγεψε» τους καλεσμένους.

 Δείτε το βίντεο:

Το «παρών» έδωσαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της διεθνούς Ναυτιλίας και του επιχειρηματικού κόσμου, που διασκέδασαν με τις μελωδίες των Αντώνη Ρέμου και Νατάσας Θεοδωρίδου.

 Δείτε το βίντεο:

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έδωσε το δικό του «χρώμα» στην εκδήλωση.