«Αλλά ας μην είμαστε αφελείς: Η Ελλάδα θα προχωρήσει από ένα διάλογο με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και το ΔΝΤ σε ένα διάλογο με τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που δεν θα είναι ό,τι ευκολότερο, ούτε πιο ευχάριστο. Για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητές της, η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις της και να τηρήσει μια συνετή δηµοσιονοµική πολιτική» προειδοποιεί ο Γάλλος Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Μιλώντας στην Figaro και σε ερώτηση αν θα στήριζε ένα διαφορετικό τρόπο την Ελλάδα, σε περίπτωση που ο χρόνος γύριζε πίσω, ο Κερέ σημείωσε ότι «αν θέλουμε να εξετάσουμε σοβαρά και σε βάθος τους εαυτούς μας, θα πρέπει να πάμε πιο πριν από την ελληνική κρίση, στο ξεκίνημα της Ευρωζώνης», συμπληρώνοντας ότι «έπρεπε να στηρίξουμε την Ελλάδα, ήταν ζήτημα αλληλεγγύης».

«Ήταν αναγκαίο να μειώσουμε τις δημόσιες δαπάνες, επειδή η Ελλάδα ξεκάθαρα ζούσε πέραν των δυνατοτήτων της. Το λάθος, κατά την άποψή μου, ήταν η μείωση ήταν τόσο πολύ δραστική, γεγονός που επιδείνωσε την ύφεση» συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ