Οι πληροφορίες για αποχώρηση της Rothschild, βασικού χρηματοοικονομικού συμβούλου της εισηγμένης δημιουργούν αβεβαιότητα. Η συνεργασία της εταιρείας διήρκεσε μόλις τρεις μήνες και η αποχώρηση της οδηγεί σε άσχημες εξελίξεις καθώς είχε αναλάβει την αναζήτηση διεθνούς επενδυτή για την εταιρεία.

Οι παραιτήσεις φέρεται να υποβλήθηκαν στο χθεσινό πολύωρο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie, που ακολούθησε της αποχώρησης του διεθνούς οίκου Rothschild από τη θέση του χρηματοοικονομικού συμβούλου του Folli Follie Group. Μαζί με τη Rothschild, παραιτήθηκαν ο νομικός σύμβουλος Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας.

Επιπλέον, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες παραιτήθηκαν τελικά από το διοικητικό συμβούλιο και οι δύο βασικοί μέτοχοι και ιδρυτές της εταιρείας Δημ. Κουτσολιούτσος και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, ενώ την παραίτηση τους υπέβαλλαν απο το Δ.Σ και την Επιτροπή Ελέγχου ο δικηγόρος Μ. Τσιμπρής καθώς και νομικός σύμβουλος κ. Ξένος.

Πάντως τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν οι αναμορφωμένες οικονομικές καταστάσεις της Folli- Follie, αφού ολοκληρωθούν οι έλεγχοι από τις εταιρείες που έχει προσλάβει.

Εαν και επικρατεί επιφυλακτικότητα στην αγορά, πηγές από την εταιρεία επιμένουν ότι το πόρισμα της Alvarez & Μarshall θα παραδοθεί τις επόμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι η Ernst Young διενεργεί ειδικό έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις (ταμείο, εμπορικές απαιτήσεις, υποχρεώσεις), η Alvarez & Marsall διεξάγει την δικανική εγκληματολογική αξιολόγηση (Forensic Evaluation) στις οικονομικές καταστάσεις των ασιατικών θυγατρικών, ενώ μια ομάδα της Deloitte Touche έχει αναλάβει να εκτιμήσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο χρόνος λειτουργεί πιεστικά καθώς η εταιρεία πρέπει να συντάξει και υποβάλλει σχέδιο αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο του αιτήματος που έχει υποβάλει για υπαγωγή σε καθεστώς εξυγίανσης.

ΚΙΝΑΛ για Folli-Follie: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης μέσω Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Οι χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην υπόθεση της εταιρίας Folli-Follie επιβεβαιώνουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την αναδιάρθρωση της εταιρίας και την διάσωση 1500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και 5000 παγκοσμίως, τονίζει ο επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Δυστυχώς, οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια της διορισμένης από αυτήν Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, είναι τεράστιες. Ενώ ήταν προφανές ότι η εταιρία δεν ήταν συνεργάσιμη ως προς την παροχή στοιχείων για τις πραγματικές οικονομικές της καταστάσεις, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, με αποτέλεσμα χιλιάδες μικροεπενδυτές να χάσουν τα χρήματά τους και η μετοχή να κατρακυλήσει, συμπαρασύροντας ταυτόχρονα και το χρηματιστήριο – αλλά και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας. Αντί η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στα απαραίτητα μέτρα, επιβράβευσε τον οικονομικό διευθυντή (CFO) της Folli-Follie, διορίζοντάς τον μέλος στο Δ.Σ. του "Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων" τον περασμένο Μάρτιο, αφού πρώτα είχε υπογράψει τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου του έτους 2017», σημειώνει.

«Είναι οι χειρισμοί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που οδήγησαν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, ενώ παράλληλα καθυστέρησαν χαρακτηριστικά και τη διαβίβαση του φακέλου των οικονομικών καταστάσεων στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, παρ’όλο που διαφαίνονταν – ήδη από τότε – στοιχεία απάτης, που, όπως όλα δείχνουν, θα επιβεβαιωθούν από το αναμενόμενο πόρισμα της Alvarez & Marshall.

Σήμερα λοιπόν, μετά και από την παραίτηση του χρηματοοικονομικού και των νομικών συμβούλων της εταιρίας, είναι άμεσος ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο 1500 εργαζόμενοι της εταιρίας στην Ελλάδα και 5000 στο εξωτερικό», καταλήγει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της ΔΗΣΥ.