Στροφή 180 μοιρών φαίνεται να κάνει στα «πιστεύω» της η πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς μπροστά στο κύμα δικαστικών προσφυγών που βλέπει να έρχεται από τους συνταξιούχους.

Μάλιστα η κυβέρνηση όχι μόνο προχωρά σε εφέσεις ενάντια στη δικαίωση των συνταξιούχων για την επιστροφή των δώρων, αλλά επικαλείται και τους μνημονιακούς νόμους των χρόνων 2010, 2011 και 2012 (των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά & Βενιζέλου δηλαδή) τους οποίους μάλιστα πολέμησε με ιδιαίτερο ζήλο, προκειμένου να επιχειρηματολογήσει σχετικά.

Αυτές οι διατάξεις ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το Δημόσιο Συμφέρον άρα και το συμφέρον των πολιτών του, αφού διαφορετικά η χώρα θα χρεοκοπούσε αναφέρει η έφεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέναντι στις δικαστικές προσφυγές των συνταξιούχων.

Αναλυτικότητα ολόκληρο το απόσπασμα της έφεσης της κυβέρνησης:

«Επειδή κατ’ εσφαλμένη αξιολόγηση των αποδείξεων και κατ’ εσφαλμένη ερμηνεία και λανθασμένη εφαρμογή του νόμου και με έλλειψη επαρκούς αιτιολογίας το Πρωτοβάθμια Δικαστήριο έκρινε τα παραπάνω ενώ αν αξιολογούσε ορθά τα αποδεικτικά στοιχεία θα απέρριπτε την αγωγή του εφεσίβλητου καθ’ ολοκληρία.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά τον κρίσιμο χρόνο διατάξεις και συγκεκριμένα από τις διατάξεις των νόμων 3845/2010, 3863/2010, 3986/2011, 4051/2012 και 4093/2012 οι παραπάνω διατάξεις ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν για το Δημόσιο Συμφέρον το οποίο στην προκειμένη περίπτωση ταυτίζεται με το συμφέρον των πολιτών του, αφού η ενδεχόμενη Πλήρης κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας εξαιτίας τους Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης θα συμπαράσυρε και σε πλήρη κατάρρευση τα νοικοκυριά όλων των Ελλήνων.»