«H πρόσφατη μεταβλητότητα στις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων έκανε πιο δύσκολη την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές», είπε στο Reuters o υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο περιθώριο συνεδρίου που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής στο Λονδίνο. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ακόμα πως «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές ομολόγων στον βέλτιστο δυνατό χρόνο» χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτόν τον χρόνο. 

Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός οικονομικών είναι σαφές πως προσπαθεί να μετατοπίσει τις ευθύνες των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία, οι οποίες έχουν σα συνέπεια η χώρα μας να μη μπορεί ακόμη να βγει στις αγορές, σε εξωγενή παράγοντα. 

Επιπλέον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα θα δοκιμάσει μία πώληση κοινοπρακτικού ομολόγου φέτος, είπε ότι «θα αφήσει το χρόνο της έκδοσης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους».

«Έχει οδηγίες από την κυβέρνηση ότι θέλουμε να βγούμε όταν οι συνθήκες στις αγορές θα είναι κατάλληλες. Είναι η δουλειά του να κάνει την έρευνα και να μας πει πότε είναι ο κατάλληλος χρόνος είπε. Έχουμε την άνεση να περιμένουμε καθώς έχουμε το μαξιλάρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βγούμε όταν ο χρόνος είναι κατάλληλος, και νομίζω ότι ο χρόνος θα είναι κατάλληλος μεσοπρόθεσμα». Είπεο υπουργός Οικονομικών.