Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, πρόκειται να ληφθεί η τελική και επίσημη απόφαση σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ελλάδας για το 2019, δήλωσε από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Eυρωζώνης που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, στις 3 Δεκεμβρίου θα εξεταστούν όλοι οι προϋπολογισμοί των χωρών μελών της Ευρωζώνης και όσον αφορά την Ελλάδα, εκτός από τον προϋπολογισμό, θα εξεταστεί και η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση για την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το Εuro Working Group συζήτησε το ζήτημα των συντάξεων και το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019 προκειμένου να μπορέσει να κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων, ανέφερε ο ίδιος παράγοντας της ευρωζώνης.

Aυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταθέσει τον προϋπολογισμό χωρίς τις περικοπές στις συντάξεις, που οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψήφισαν. 

Διαβάστε επίσης: Οι Βρυξέλλες δίνουν στον Τσίπρα τις συντάκεις - Ποιοι θα πάρουν μπόνους εκλογών

Τέλος, ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε ότι το ελληνικό ζήτημα ούτε θα συζητηθεί, ούτε περιλαμβάνεται στην ατζέντα του έκτακτου Eurogroup που θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου, με θέμα την εμβάθυνση της ευρωζώνης.